Hjælp med at forebygge tilbagefald

Selv om dit familiemedlem eller din gode ven er færdig med sin behandling, er der stadig brug for din hjælp som pårørende. Modermærkekræft kan nemlig vende tilbage, og derfor er det vigtigt, at du hjælper med at forebygge sygdommen.

Når du selv omgås solens farlige stråler med klogskab, bliver det eksempelvis nemmere for den tidligere patient at gøre det

samme. Og når det gælder det vigtige jævnlige tjek for nye modermærker og hudforandringer er din hjælp uundværlig, fordi det bliver meget nemmere at holde øje med fx hovedbund, ryg og undersiden af fødderne.

Når du selv omgås solens farlige stråler med klogskab, bliver det eksempelvis nemmere for den tidligere patient at gøre det samme. Og når det gælder det vigtige jævnlige tjek for nye modermærker og hudforandringer er din hjælp uundværlig, fordi det bliver meget nemmere at holde øje med fx hovedbund, ryg og undersiden af fødderne.

Klik nedenfor og lær mere om, hvordan du hjælper med at tjekke for nye modermærker og hudforandringer.

Guide til selvtjek

Ved bivirkninger

Der er en stor risiko for at opleve bivirkninger under medicinsk behandling for modermærkekræft. Derfor er det vigtigt, at du kontakter den afdeling, hvor du bliver behandlet, når du oplever bivirkninger.

Ved bivirkninger

Det fælles behandlingsvalg

Varighed: 2:45 min

Det fælles
behandlingsvalg

Som modermærkekræftpatient vil du støde på begrebet ‘det fælles behandlingsvalg’. Det dækker over, at din behandling er et valg, du træffer sammen med din læge. For hvor lægen er ekspert i din kræftsygdom, er det dig, der er ekspert i dit liv og dine behov.

Det fælles behandlingsvalg

3 veje til mere viden
og gode råd

Hvis du indimellem oplever, at du mangler støtte, gode råd eller mere viden om det, dit familiemedlem eller din gode ven går igennem, er der heldigvis hjælp at hente. For selv om det kan føles sådan, er du langt fra den eneste, der gennemgår det, du gør. Knapperne her er tre veje til god og brugbar viden om, hvordan du kan hjælpe.