Medicinsk behandling

Varighed: 1:42 min

Medicinsk behandling

Der findes flere typer af medicinsk behandling, men fælles for dem er, at studier viser, at de alle kan nedsætte din risiko for tilbagefald. Hvilken form for behandling du skal have, afhænger af din kræftlæges samlede vurdering. Desuden kan medicinsk behandling give alvorlige bivirkninger, og derfor vil kræftlægerne drøfte med dig, hvorvidt det er den rette vej for dig.

Sådan foregår immunterapi med PD-1-antistoffer

Behandlingen med PD-1-antistoffer kan hjælpe dit immunforsvar med at opdage kræftcellerne og slå dem ihjel. I denne film kan du blive klogere på, hvordan PD-1-antistofferne virker.

Sådan foregår immunterapi med PD-1-antistoffer

Varighed: 2:37 min

Behandling med BRAF- og MEK-hæmmere

Varighed: 2:19 min

Behandling med BRAF- og MEK-hæmmere

Hos cirka halvdelen af alle modermærkekræftpatienter finder lægerne en mutation på det såkaldte BRAF-gen. Det er en fejl, der betyder, at celledelingen er ude af kontrol. Med medicinsk behandling, der hæmmer BRAF- og MEK-generne, kan lægerne bremse den løbske celledeling. I filmen her kan du se, hvordan behandlingen foregår.

Forbered dig på din medicinske efterbehandling

Din medicinske efterbehandling, eller adjuverende behandling, er typisk et forløb, der består af flere infusionsbehandlinger. De foregår ambulant, dvs. uden indlæggelse, og i filmen her kan du se, hvad der sker under dit besøg, og hvad du selv skal gøre mellem behandlingerne.

Forbered dig på din medicinske efterbehandling

Varighed: 3:12 min

Hvordan kan du selv forebygge tilbagefald?

Hvordan kan du selv forebygge tilbagefald?

Det er ikke kun den medicinske behandling, der kan forebygge, at din modermærkekræft vender tilbage – du kan også selv gøre noget. Først og fremmest er det vigtigt, at du jævnligt undersøger dig selv for nye modermærker eller hudforandringer. Dernæst skal du huske fornuften, når solen skinner og beskytte dig mod solens farlige stråler.